rownania rozniczkowe
naiwna: jak dochodze do miejsca
i chce rozwiazac wyznaczajac 't' , to co robie zle?
no i z wielomianow:
At+A+Bt=1
A=1
A+B=0 −> B=−1
ln|t|−ln|t+1|=1/2x
2 + C
t−(t+1)=e
1/2x2*C
15 cze 21:36
sushi_ gg6397228:
∫ dx= x + C
15 cze 21:38
naiwna: zgubilam 'x' przy calce : )
15 cze 21:42
naiwna: chodzi o to,ze 't' mi odpada .. a nie pamietam juz z jakiego to dokladnie rownania
rozniczkowego bylo. ale wychodzilo cos takiego na 100%
15 cze 21:43
sushi_ gg6397228:
ln |t| − ln | t+1| = ...... / e do potegi ...
| | eln t | | t | |
eln |t| − ln | t+1|= |
| = |
| |
| | eln (t+1) | | t+1 | |
15 cze 21:46
sushi_ gg6397228:
| | t+1 −1 | | t+1 | | 1 | |
= |
| = |
| − |
| = ============== C* e0.5x2 |
| | t+1 | | t+1 | | t+1 | |
(t+1) *(1 − C* e
0.5x2 ) = 1
| | 1 | |
t+1 = |
| zatem t=.... |
| | 1 − C* e0.5x2 | |
15 cze 21:50