zespolone
naiwna: x3=−1+√3i
ktos ogarnie?
15 cze 21:17
sushi_ gg6397228:
a co za problem podstawic do wzoru?
15 cze 21:19
naiwna: najwyrazniej ja mam problem

a otoz uczylam sie liczb zespolonych sama bo na zajeciach braklo
czasu. mialam dzis z tego zadanie na egzaminie i chcialabym wiedziec w ilu % napisalam dobrze.
wlasciwie to nie wiem czy wgl dobrze
15 cze 21:21
sushi_ gg6397228:
to zapisz jak policzylas to
15 cze 21:21
naiwna: mam pisac glupoty

? wolalabym sie dowiedziec jak powinno byc. bo wlasnie wpadlam na nowy
pomysl rozwiazania wiec najprawdopodobniej pomieszalam wszystko. chodzi o to zeby sie czegos
nauczyc i wiedziec na przyszlosc, chyba ?
15 cze 21:30
naiwna: x
3−
√3i=−1
wiec i=o i x
3=−1 czyli x=−1 ? nie pisz ze to byl taki banal

bo nie uwierze. wzor na potege?
15 cze 21:32
sushi_ gg6397228:
pierwiastki 3−go stopnia z liczby zespolonej −1 +√3i
15 cze 21:33
naiwna: raaaaacja −.−
15 cze 21:39