.
Kamila: Oblicz długości boków trapezu równoramiennego o polu S, opisanego na okręgu o promieniu r.
15 cze 20:50
15 cze 21:58
Ajtek:
Witaj
Eta 
.
A nie prościej z warunku opisania czworokąta na okręgu:
a+b=2c
P=S
h=2r
15 cze 22:02
Ajtek:
Gdzie a i b − boki leżące na przeciw siebie oczywiście, c odpowiednio również.
15 cze 22:04
Eta:
No tak liczyłam
15 cze 22:39
Ajtek:
To aż z pierwiastkami

Ja w pamieci bez zadnych pierwiastkow i wyszlo

.
15 cze 22:40
Eta:
| | S | |
c= |
| ( łatwiutko  |
| | 2r | |
Wyznacz a=.... i b=.....
15 cze 22:41
Ajtek:
Zastanawiam sie tylko po co bawić sie w pierwiastki
15 cze 22:42
Eta:
No to podaj ile Ci wyszło: a=... i b=....
15 cze 22:42
Eta:
No dawaj te Twoje wyniki
15 cze 22:44
Ajtek:
Nie chce mi sie wyznaczac, nie pytali nas o podstawy, tylko o długosc ramienia

.
Wyznaczenie dł. podstaw to wtórna sprawa, nie punktowana tym razem

.
15 cze 22:44
Ajtek:
Sorry, nie doczytałem zadania

15 cze 22:45
Eta:
Jak to nie!
Pytanie : "oblicz długości boków trapezu"
15 cze 22:46
15 cze 22:47
Ajtek:
Trapez ma cztery boki

. Dwa boki to podstawy i dwa to ramiona

. Jak napisałem wyżej, nie
doczytałem treści.
Tak to jest jak sie slucha muzyki, oglada mecz (bez fonnii, gdyż wyciszona co by muzyki nie
zagluszac) i rozwiazuje zadania

.
15 cze 22:48
Eta:
Hehe

ja też oglądam mecz
2:3
15 cze 22:50
Ajtek:
Wynik znam, a mecz genialny wg mnie
15 cze 22:50
Ajtek:
Prawdę mówiąc mam już "dość" tych mistrzostw, codziennie trzeba trawe na boisku dla Rosji kosić

.
15 cze 22:52