kto mi to zrobi?:/
ja: napisz wzór funkcji y=−23x2−13x+13 postaci kanonicznej
15 cze 17:08
Buuu:
y =
ax
2 +
bx +
c
y =
−23x
2 −13x +
13
A postać kanoniczna to:
y = (x −
p)
2 +
q
Powinieneś/−aś sobie poradzić.
15 cze 17:30
Buuu: Mater Dei

Drugie zadanie i drugi głupi błąd

Postać kanoniczna:
y =
a(x −
p)
2 +
q
15 cze 17:31
ja: i to już koniec zadania?
15 cze 17:40
Buuu:
jak policzysz p, Δ i q i podstawisz to tak
15 cze 17:42
ja: a możesz mi pomóc?
15 cze 17:42
Buuu: Spróbuj zrobić, a podpowiem, co jest źle ewentualnie.
15 cze 17:47