Pomocy z funkcji.
liza: a) znajdź punkty w których wykres funkcji y = − 3/4 x − 1 1/2 przecina osie układu
współrzdnych.
b) znajdź wzór funkcji liniowej, której wykres jest równoległy do wykresu funkcji y = 2x − 5
i przechodzi przez punkt A = (−1,2).
29 kwi 12:28
Czarny jeż: a) postaw najpier za x , potem za y 0
b)y = 2x + b
wstaw za x i y współrzędne A. I gitara.
29 kwi 12:35
tim: a)
Podstawisz, za y = 0 (ottrzymas zpunkt przecięcia z osią y) oraz następnie za x = 0 (otrzymasz
punkt przecięcia z osią x)
b)
Co musi spełniuać funkcja g(x), aby była równoległa do f(x) = 2x − 5 ?
29 kwi 12:35
marta: y=4x−5
22 lis 17:29