matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Myślałem, że pochodna z e^x to e^x i wynik będzie e^x*2x, niestety wynik błędny
neurilon:
f(x)=e
x
* (x
2
+4) f'(x)=?
15 cze 12:45
Vizer:
f'(x) = e
x
* (x
2
+ 4) + e
x
* 2x = e
x
* (x
2
+ 2x + 4)
15 cze 12:49