funkcja kwadratowa
;P: {punkty; A1(x1,4),A2(x2,−114) naleza do wykresu funkcji f(x)=3x2−2x−1 wyznacz
odciete tych punktow
14 cze 22:14
Mila: A
1:
3x
2−2x−1=4
3x
2−2x−5=0
Δ=..
x
1=... lub x
=... dokończ
A
2:
Tak samo jak wyżej.
14 cze 22:34
Basia:
punkt ∊ wykresu ⇔ jego współrzędne spełniają wzór funkcji
f(x1) = 3x12−2x1−1 = 4
3x2 − 2x − 5 = 0
Δ itd.
f(x2) = 3x22 − 2x2 − 1 = −114
3x2 − 2x + 14 = 0
Δ itd.
14 cze 22:35
Mila: Dobry wieczór Basiu. Czy mogłabyś coś zrobić z tym, aby można było korzystać ze znaków z
tablicy i nie "robiły "się tak duże odstępy między wierszami?
14 cze 23:21