matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
Prosze o pomoc!!!:
Blagam ! nrozwiąż równanie : a)sinx=1/2 b)|cosx|+
√
2
/2 c)2sin3x=−
√
2
d)tg
2
x=1 e)ctg(x−pi/6)=
√
3
14 cze 20:32
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1578.html
14 cze 20:33