matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna cząstkowa i gradient funkcji
Asia:
Witam, proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania. Mam obliczyć pochodną cząstkową i gradient funkcji f (x,y) = x
2
lny
14 cze 20:16
Kwachu:
f'(x)=2xlny
x
2
f'y)=
y
14 cze 20:20
Asia:
ok, dziękuję
14 cze 20:53