Proszę o rozwiązanie . Potrzebuje to na jutro a kompletnie tego nie rozumiem ;(
pati: Zad 1. Wskaż ciąg geometryczny.
a) −1/6, 1 , −6, ...
b) −2, 5, 12, 19, ...
c) 5 , 0 , 0, ...
d) 2,2,2,2,2,...
Zad 2 .
Wyznacz iloraz ciągu geometrycznego.
a) 3,6,12 ...
b) √3,3,3,√3 ...
c) 264, 260, 256, …
d) a2/b , a5/3b, a8/9b, …
Zad 3.
Wskaż ciąg geometryczny.
a) an= 7 * ( 1/3 ) n
b) bn= 3n2
c) cn= 16 * ( −2 ) n−1
d) dn= 2/5n
14 cze 20:11
14 cze 20:12
pati: no patrzyłam na to , i nie wychodzą mi te wyniki które są podane, tylko jakieś inne kosmiczne

już męczę się z tym od 18
14 cze 20:17
krystek: A gdzie tu kosmos widzisz? Podstawy!
14 cze 20:18
pati: no jakoś ja tego nie rozumiem niestety . wiem że podsatwy
14 cze 20:19
krystek: Iloraz stały w ciągu geometrycznym.
| | 1 | |
a)q |
| =−6 i q={−6}{1}=−6 jest geometryczny |
| | −16 | |
14 cze 20:22
14 cze 20:24
pati: poczekaj , ja zrobię to , i sprawdził byś mi ?( była bym wdzięczna ) bo chyba zrozumiałam
14 cze 20:26
krystek: ok
14 cze 20:26
pati: w zad 1 moim zdaniem ciąg geometryczny jest w punktach a,c i d bo w a) q=−6/1 w c) q=0 i w d)
q=1
14 cze 20:45
pati: zad 2
a ) a) q=2 bo 3*2=6 6*2=12
14 cze 20:48
krystek: c też nie jest geometryczny !
14 cze 21:14
pati: ehhhh .
14 cze 21:21
pati: dobra ja się podaje z tymi zadaniami , i biorę 1.
Dzięki za sprawdzenie

Pa. Miłego wieczoru .
14 cze 21:24
krystek: Zad 3)
Na pieszo
14 cze 21:31
jjjkkl: bn=3n2
23 maj 19:47