matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Sandra:
8. Przekątna o długości d jest prostopadła do jednego boku równoległoboku, a z drugim tworzy kąt o mierze α. Wyznacz pole tego równoległoboku.
14 cze 20:02
Basia:
h=d
a
tgα =
d
wyznacz a P = a*h
14 cze 20:57
Sandra:
dziękuję
14 cze 21:33