pilne
zagrożona: do banku wpłacono 40000 zł. po roku kapitał końcowy wyniósł 45020,35 zł. onlicz stopę
procentową, wiedząc że była ona stał, a odsetki ulegały kapitalizacji kwartalnej.
14 cze 19:45
ewa:
n− ilość lat oszczędzania ( u nas n=1)
m− ilość okresów kapitalizacji w ciągu roku ( w naszym wypadku m=4 bo 4 kwartały)
K
n − kapitał końcowy
K
0 − kapitał początkowy
p − roczna stopa procentowa
| | p | |
45020,35 =40000*(1+ |
| )1*4 /:40000 |
| | 4 | |
p=0,12=12%
15 cze 00:04
Eta:
A podatek ?
15 cze 00:30
picia:
0
15 cze 00:31
Eta:
Oszustwo
15 cze 00:46