matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciag geometryczny zadania których niepotrafilem rozwiazac:(
Eeeee...:
1. a5−a1=15 i a4−a2=6 wyznacz ciąg geometryczny 2. Z definicji sprawdź czy ciąg jest geometryczny an=2n+1/3n+1 Proszę o rozwiązanie z obliczeniami (NIE WSKAZÓWKI)
14 cze 18:38