matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz iloraz ciągu geometrycznego q, wiedząc,że :
Paula:
a
1
=−1 a
1
0 =−512 PROSZĘ O WYTŁUMACZNIE
14 cze 18:30
Eeeee...:
a
1
*q
9
=−512 a
1
=−1 −1*q
9
=−512 q
9
=512 q=2 łatwe ^^
14 cze 18:35
Eeeee...:
rozumiesz wszystko?
14 cze 18:35