funkcje cyklometryczne
palisios36: arctgx=1 Oblicz!
14 cze 18:03
Bezimienny: tg1 = ?
14 cze 18:13
palisios36: jakbym wiedział sam bym sobie rozwiązał. jak proszę o pomoc to proszę o pomoc a nie o pytania
14 cze 21:01
Basia:
arctgx = y ⇔ tgy = x
x = tg1
i tyle
no chyba, że w przybliżeniu, chociaż to trochę absurdalne
| | 180 | | 180 | |
1 = |
| stopni ≈ |
| st. = ..... |
| | π | | 3,14 | |
liczysz na kalkulatorze i odczytujesz (z tablic lub też z kalkulatora) tangens tego co wyjdzie
14 cze 21:08
Bezimienny: ogarnij się człowieku, tg1 powinieneś znać a jak nie to jest od tego tabelka
15 cze 00:40
Basia:
to ile to wg Ciebie
Bezimienny ? bo ja nie mam pojęcia
wiem, że tg
π4 = 1, ale ile to jest tg1

15 cze 00:43
Bezimienny: ∞
15 cze 00:43
Bezimienny: if u know what...
15 cze 00:44
Basia: przecież to nieprawda...................
15 cze 00:44
Bezimienny: no dobrze trolluje
Basia ale ten palisios zdenerwował mnie tą odpowiedzią
15 cze 00:46
Basia:
jest Ci wybaczone

ale przez chwilę zwątpiłam; w siebie
15 cze 00:47
Basia: Dobranoc
15 cze 00:48