matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż metodą wyznacznikową układ równań
kate:
(x+3)(y+5)=(x+1)(y+8) (2x−3)(5y+7)=2(5x−6)(y+1)
14 cze 17:35
kate:
(5x−4)(9y+4)=(15x−2)(3y+2) 3(3y+2)+4(5x−4)=0
14 cze 17:37