matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna- pomocy
Ola:
x−2
∫
√
−x
2
−x+1
14 cze 16:08
Artur_z_miasta_Neptuna:
pochodna czy całka ?
14 cze 16:23
Artur_z_miasta_Neptuna:
f
f'g− fg'
(
)' =
g
g
2
gdzie: f = x−2 g =
√
−x
2
−x+1
14 cze 16:23
Ola:
Ja zaczęłam kombinować z wymiernymi..dlatego mi nie wychodziło
Dzieki!
14 cze 16:38