.
Klaudia: Wykonaj działanie :
| 3 | | 12 | |
| − |
| Co tu powinnam zrobic  |
| x+3 | | x2−9 | |
14 cze 15:41
Klaudia: wiem że musi być ten sam mianownik ale jak to sprowadzić
14 cze 15:42
Mila: | 3 | | 12 | |
| − |
| = rozkładam x2−9 na iloczyn |
| x+3 | | (x−3)*(x+3) | |
i sprowadzam do wspólnego mianownika
dokończ
14 cze 15:45
Klaudia: | | 3x−9−12 | | 3x−21 | |
= |
| = |
| |
| | (x−3)(x+3) | | x2+9 | |
14 cze 15:50
Klaudia: tak
14 cze 15:50
Mila: OK
14 cze 15:55
Mila: Jeszcze jedno, nie zapomnij o założeniach.
14 cze 15:56
Klaudia: ok dzieki
14 cze 16:00