| π | ||
3cosα ≠ 0 ⇒ cosα ≠ 0 ⇔ cosα ≠ | + kπ, gdzie k ∊ C | |
| 2 |
| 5sinα + 6 cosα | 11 | ||
= | |||
| 3cosα | 3 |
| 5sinα | 11 | ||
+ 2 = | |||
| 3cosα | 3 |
| 5sinα | 11 | 6 | |||
= | − | ||||
| 3cosα | 3 | 3 |
| 5sinα | 5 | ||
= | |||
| 3cosα | 3 |
| sinα | π | ||
= 0, gdzie cosα ≠ | + kπ, gdzie k ∊ C | ||
| cosα | 2 |
| π | ||
Tam ma być α ≠ | + kπ a nie cosα... | |
| 2 |
| sinx | |
= tgx | |
| cosx |
| π | ||
sinα = 1 ⇔ α = | + kπ, gdzie k ∊ C | |
| 2 |
| π | ||
x = | + kπ ; k ∊ Z | |
| 4 |
Mówię ze prościej to robić z tg
P.S. jestem już zmęczony...
| π | ||
Boże... co ja plote.... ide spać.... dal | nie istnieje | |
| 2 |
Przeanalizuj i napisz raz a porządnie
| 5sinα+6cosα | 11 | ||
= | tak wygląda ten przykład? | ||
| 3cosα | 3 |