| ⎧ | 4arc tg(x+3) dla x<−2 | ||
| f(x)= | ⎨ | arc cos(x+1) dla x∊[−2,0] | |
| ⎩ | x2+1 dla x>0 |
więc ciągłość jest tylko jeżeli masz do czynienia z ułamkiem, pierwiastkiem, itd.
wykres −−− wpisz w wujka google
f(x) = arc cos x
Df = <−1,1>
czyli argument musi być w tym przedziale (plus stałe możliwości takie jak ułamek, pierwiastek,
itd.)
wykres −−− wpisz w wujka google
| 3 | ||
A ile wychodzi dziedzina funkcji arc sin | ![]() | |
| x |
| 3 | ||
więc jak przekszałcić tą nierówność zeby w środku wyszedł mi | ||
| x |