`
xyz23: W osmiu dużych pojemnikach i w pięciu małych zmiesciło się 3172 litry. W dużym pojemniku mieści
się tyle ile w siedmiu małych. Ile wody miesci się w dużym zbiorniku ,a ile w małym ?
13 cze 21:37
Jolanta:
8x+5y=3172 x− duże y −małe
x=7y
13 cze 21:39
picia:
364 i 52
13 cze 21:40
Jolanta: 8*7y+5y=3172
56y+5y=3172
61y=3172
y=
13 cze 21:42
picia:
juz podalem odpowiedz
13 cze 21:46
xyz23: Dzięki
13 cze 21:50
xyz23: Miałem to na konkursie ,a jestem w 4 klasie i nie potrafiłem zrobić tego zadania.
13 cze 22:01