ciągi
klopsik: 1.oblicz sume wszystkich liczb naturalnych od 2 do 98
2.oblicz dwudziesty wyraz ciągu ; 3,5,7
3.oblicz dwudziesty wyraz ciagu geometrycznego ; 6,12,24
4.oblicz sume 10 wyrazow ciagu geometrycznego gdy dane sa ; a1=3 q=2
5.zbadaj monotonicznosc ciagu an= n+9 kreska ułamkowa n+4
6.wyznacz pietnasty wyraz ciągu o wzorze ogólnym an
13 cze 21:01
klopsik: pomoze ktos ? nie musi byc na wszystkie
13 cze 21:04
Informatyk: do pierwszego
int i;
int sum=0;
for(i=2; i<=98; i++) {
sum=sum+i;
}
printf("%d",i)
13 cze 21:05
Potrzebna szybka ODP !!!: 2.
a20= a1+19r/ r=2
a20= 3+38=41
13 cze 21:07
Pain : w 2 stosujesz wzor na n−ty wyraz ciagu arytmetycznego a20=3+19*2 czyli 20 wyraz ciagu wynosi
41
13 cze 21:08
Pain : w 3 a20 = 6*219 czyli 3145728
13 cze 21:10
Pain : | | 1−210 | |
4. S10=3* |
| = −3069 |
| | 1−2 | |
13 cze 21:12
picia:
w 6 popraw tresc
ps wszystko masz na podstawowe wzory...
13 cze 21:12
Pain : znaczy 3069 niepotrzebny − sie wkradl...
13 cze 21:13