ciagi
Pyz: | | 1 | |
Okresl monotonicznosc ciagu geometrycznego (an) an = |
| |
| | 5n | |
13 cze 20:51
Jolanta: | | an+1 | | 1 | | 1 | |
q= |
| = |
| :U{1}[5n}= |
| *5n= ? |
| | an | | 5n+1 | | 5n+1 | |
13 cze 20:58
Pyz: doszłam do tego momentu i właśnie nie mam pojęcia co dalej : )
13 cze 21:08
Jolanta: | | 1 | |
q= |
| ciąg jest malejący |
| | 5 | |
13 cze 21:10
Pyz: Przepraszam ale troche nie rozumiem skąd wziął się ten mianownik, czy mogłabym prosić o
wytlumaczenie? chciałabym to zrozumieć : )
13 cze 21:15
Jolanta: wzór an*am=a{n+m)
13 cze 21:17
Jolanta: 5*5n=51*5n=51+n
13 cze 21:18