matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonomenryczne
NIE UMIEM:
Znajdź kąty spełniające warunki: cosα=1/2 −180
o
<α<360
o
13 cze 20:20
Mila:
1
cosα=
2
π
π
α=
+2kπ lub α=−
+2kπ i k jest całkowite,
3
3
podstawiaj k i sprawdzaj k=0
π
α=
=60 odpowiada lub α=−60 odpowiada założeniom
3
k=1..... .... najlepiej narysuj oś i zaznacz
13 cze 23:19