matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie wysokości trójkąta
kalinaa:
prosze o pomoc musze wyliczyć H a *
√
3
h= _____ 2 czyli a *
√
3
√
6
= _____ 2 prosze o wyznaczenie a
z góry dziękuje
28 kwi 21:22
@Basia:
a
√
3
=
√
6
/*2
2
a
√
3
= 2
√
6
/:
√
3
2
√
6
a =
= 2*
√
6
3
= 2
√
2
√
3
28 kwi 21:24
kalinaa:
dziękuje bardzo za szybka odpowiedz
28 kwi 21:27