matma
agata: sprawdzi ktoś czy mam dobrze?
Rozwiąż nierówność:
2x2 − 3x − 2 ≤ 0
a=2 b=−3 c=−2
Δ=25
pierwiastek z delty:5
x1= − 14
x2= 2
x ∊ ( − ∞ ; − 14 > u < 2 ; + ∞ )
dobrze to jest?
13 cze 15:48
bart: ramiona paraboli są skierowane w górę. Popraw
13 cze 16:42
13 cze 16:44
bart:

maja byc mniejsze lub rowne 0, czyli to co pod osia X i na niej, więc wszystko co znajduje się
międzu x
2 a x
1
13 cze 16:47
13 cze 16:55
konrad: przecież u Ciebie a>0
13 cze 16:56
agata: Szkurde pomieszało mi się już wszystko zamiast na a patrzyłam na znak XDDDD
dzięki ^
13 cze 16:58
konrad: a znak nierówności mówi czy rozwiązania leżą pod czy nad osią x
13 cze 16:58