proszę o pomoc przy pochodnych
arek: witam
mam pytanie z pochodnych−analiza matematyczna
wczoraj prosiłem osobę o nicu eta aby rozwiązała zadanie:
(x3−1) 2x
otrzymałem :
f'(x)= 3x2*2x + (x3−1)*2x*lna = 2x[(3x2+lna(x3+1)]
czy aby wynik nie powinien wyglądać tak?:
f'(x)= 3x2*2x + (x3−1)*2x*2= 2x[(3x2+ln2(x3+1)]
13 cze 15:19
Eta:
Jasne,że tak zamiast ln2 napisało mi się lna
13 cze 15:28
arek: ok

i w ostatnim nawiasie też jest minus

. ech z takich rzeczy jak tego typu "bzdury"
miałem poprawkę z algebry.. uf nie tylko ja tak mam

dzięki
13 cze 15:33