przestrzen wektorow
naiwna: co znaczy,ze w przestrzeni wektorowej np. R3, czy R lub +? np.zadanie zbadać liniowa zbieżność
wektorów w zaleznosci od parametru a∊R przy przestrzeni wektorowej R3. x=(2,−1,a) y=(−4,2,−3)
13 cze 14:15
pigor: ... tu łatwo zauważyć, że y= −2(2,−1,
32) = −2x ⇔ a=−
32 i mówimy , że są wtedy
liniowo zależne , natomiast , gdy a≠−
32 − liniowo niezależne . ...
13 cze 14:30
naiwna: ale o co chodzi z tymi przestrzeniami wektorowymi ? bo w przestrzeni wektorowej R3,R i w +?
13 cze 14:32