matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przykladowe-zadania-egzamin
naiwna:
czy wynik z (X)
T
* [ 2 −1]−[1 −2]
T
* [ 5 3] = [2 0]
2
[ 3 0] [1 3]
1
wynosi
* [ −9 −9]
3
[15 1]
? Moglby ktos sprawdzic
? bylabym baaaardzo wdzieczna!
13 cze 14:08
naiwna:
tam powinno byc [2 −1|3 0] −> jako jedna maciez i druga [2 0|1 3] −> poprzesuwalo sie.
1
wynik to maciez
*[−9 −9|15 1] .
3
13 cze 14:10
naiwna:
13 cze 14:33
naiwna:
13 cze 15:40
Krzysiek:
X
T
*A −BC=D
2
X
T
=(D
2
+BC)A
−1
A
−1
:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%7B%7B2%2C-1%7D%2C%7B3%2C0%7D%7D
(na samym dole) X
T
:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28%28%7B%7B2%2C0%7D%2C%7B1%2C3%7D%7D%29%5E2+%2B%28%7B%7B1%7D%2C%7B-2%7D%7D%29*%28%7B%7B5%2C3%7D%7D%29%29*+%281%2F3%29+%28%7B%7B0%2C1%7D%2C%7B-3%2C2%7D%7D+%29
13 cze 16:02