matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
hatsude:
Podaj ogolny wyraz ciagu:
1
1
1
1
1)
,
,
,
2
4
6
8
1
1
1
1
2)
,
,
,
4
16
36
64
1
1
1
3) 1,
,
,
9
25
49
13 cze 11:25
Mateusz:
Takie zadania to zadania typu kombinuj Pan kombinuj albo Pani innej rady nie ma trzeba zauwazyc regułe tworzenia kolejnych wyrazów ciagu np
1
2) prościutkie a
n
=
4n
2
spróbuj z pozostałymi
13 cze 11:35
Pain:
1
1) jeszcze prostrze a
n
=
2n
13 cze 12:07
pigor:
1
... no to
3)
a
n
=
i n∊N
+
=1,2,3, ...
(2n−1)
2
13 cze 13:54