?
paula: Dany jest ostrosłup prawidłowy czworokątny o krawędzi podst. 4 i wysokości 12. Objętość tego
ostrosłupa wynosi :
A. 16 B. 32 C. 48 D. 46
13 cze 10:58
picia:
wrzuc jeszcze wiecej zadan, a co
13 cze 10:59
paula: potrzebuje na majce tylko te zadania i zmykam wam stad pomózcie prosze;−<
13 cze 11:48
konrad: V=(1/3)Pph
Pp=a2
a=4
h=12
oblicz sobie....
13 cze 11:50
Basia:
V = Pp*H
podstawa jest kwadratem
policz pole kwadratu o boku a=4
H = 12
podstaw do wzoru
13 cze 11:51
13 cze 11:52
picia:
nie widze prawidlowej odpowiedzi w ABCD co podalas
13 cze 11:54
konrad: zapewne w D miało być 64
13 cze 11:58