?
paula: Suma dł. Wszystkich krawędzi sześcianu jest równa 24. Objętość tego sześcianu jest równa :
A. 64 B. 27 C. 24 D. 8
13 cze 10:53
picia: 8
13 cze 10:55
bez nicku: 8 na 100%
13 cze 10:56
Basia: na 100% będzie jak sama policzysz

ile sześcian ma krawędzi ? i jakie one są ? wiesz ?
13 cze 11:04
paula: nie wiem chcialam tylko rozwiazanie potrzebuje pilnie
13 cze 11:08
paula: do wszystkich tych zadan co podalam potrzebuje odpowoedzi prosze pomózcie
13 cze 11:08
konrad: a jaka masz problem z tym zadaniem
13 cze 11:09
picia:
nie wiesz ile szescian ma krawedzi?wyobraz sobie kostke i policz. albo wez cos w ksztalcie
kostki.
13 cze 11:10
pigor: ... a więc
liczba krawędzi to 3*4=12 ; ich suma długości 12a=24 ⇒
a=2 − dł. krawędzi sześcianu,
zatem
Vs=a
3= 2
3 =
8 − szukana objętość − odp.
D . ...
13 cze 11:13
paula: dziekuje
13 cze 11:41