pomóżcie
metka.: f(x)=x2+10x+1
doprowadz do funkcji iloczynowej , narysuj i omów jej wszystkie własności.
13 cze 10:05
Patronus:
Δ = 100 − 4 = 96
√Δ = 4
√6
| | −10 + 4√6 | |
x1 = |
| = −5 + 2√6 |
| | 2 | |
| | −10 − 4√6 | |
x2 = |
| = −5 − 2√6 |
| | 2 | |
Ramiona skierowane do góry,
Wierzchołek w punkcie W = (−5, −24)
f rosnąca dla x∊(−5;
∞)
f malejąca dla x∊(−
∞;5)
D = R
Zbiór wartości := (−24;
∞)
13 cze 10:16
metka.: a jak do tego narysowć funkcje
13 cze 11:57
metka.: nie rozumiem tego , bo .....do narysowania funkcji potrzebje takze x1 i x2 a tam wychodza
jakies pierwiastki wiec nie da sie tego jakos oznaczyc na funkcji
13 cze 12:00
Teo:
Do narysowania wykresu funkcji (a nie funkcji) kwadratowej potrzebne są współrzędne
| | −10 | |
wierzchołka paraboli, w tym zadaniu xw = |
| = −5, yw = (−5)2 + 10*(−5) + 1 = ... |
| | 2 | |
13 cze 12:06
metka.: skoro wiesz jak narysować FUNKCJE KWADRATOWĄ , to prosiłabym abyś to zrobił/ła gdyż mam
obliczone xw i yw i rozumiem ale nie bardzo kojaże jakby miało to wygladać a nie chce popełnic
błędu...
13 cze 12:13
metka.: skoro wiesz jak narysować FUNKCJE KWADRATOWĄ , to prosiłabym abyś to zrobił/ła gdyż mam
obliczone xw i yw i rozumiem ale nie bardzo kojaże jakby miało to wygladać a nie chce popełnic
błędu...
13 cze 12:13
13 cze 12:19