uzasadnij nierówność
humanistka 456: uzasadnij nierówność 1/log34 + log84√3< 2.
12 cze 22:29
humanistka 456: proszę o pomoc...wiem że to może nie jest trudne...
12 cze 22:44
humanistka 456: ale matma jest straszna
12 cze 22:47
Mila: Poszukaj, jest zrobione dzisiaj.
12 cze 22:47
Mila: U Dagi.
12 cze 22:48
12 cze 22:48
Basia:
| 1 | | log23 | | log23 | |
| = log43 = |
| = |
| |
| log34 | | log24 | | 2 | |
| | log2(4√3) | | log24√3 | |
log8(4√3) = |
| = |
| |
| | log28 | | 3 | |
| | log23 | | log24√3 | |
L = |
| + |
| = |
| | 2 | | 3 | |
| log2(34*24) | | log2(64) | |
| = |
| |
| 6 | | 6 | |
log
2(6
4) = 4*log
26 < 4*log
28 = 4*3 = 12
c.b.d.u.
12 cze 22:55
humanistka 456: Basia podziwiam Cię

jest jakieś zadanie którego nie rozwiążesz ?
12 cze 23:17
Basia:
oczywiście, że tak

nie ma ludzi, którzy wszystko potrafią
12 cze 23:20