matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji
Anonim:
Mógłbym ktoś mi przypomnieć jak się rysowało wykresy funkcji takie jak np.
π
y = sin(x+
)−1
2
Z góry dziękuję !
12 cze 20:36
Basia:
przesuwa się wykres y=sinx o wektor = [−
π
2
; −1] czyli o
π
2
w lewo i o 1 w dół
12 cze 20:41