matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
madzia:
czy umie ktoś to zrobić? lim n→
∞
(
√
n
)/(
√
n+
√
n+
√
n
12 cze 19:55
Pain:
√
n
lim n→∞
√
n+
√
n+
√
n
1
n(
√
1
)
2
lim n→∞
1
1
1
n(
√
1+
√
+
√
2
n
2
n
4
1
po skroceniu wychodzi
= 1
1
ale moze niech ktoś sprawdzi bo nie wiem czy dobrze zapis zrozumiałem
12 cze 20:00
Basia:
√
n
= t
t
t
=
=
=
√
t
2
+
√
t
2
+t
t*
√
1+(
√
t
2
+t
)/t
2
1
1
=
=
√
1+ (t*
√
1+
1
t
)/t
2
√
1+(
√
1+
1
t
)/t
1
1
→
= 1
1+
√
(1/t
2
) + (1/t
3
1+
√
0+0
12 cze 20:04