matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o szybką pomoc proszę rozwiązania na poziomie 1 Liceum
Domhub:
1.Napisz w jak najkrótszy sposób 4a(a−3)−(a−2)
2
2.wyznacz ze wzoru x
x+1
=n
x
3.Nierówności a) 5−2I5−2xI≤1 b)
1
1
1
1
(x−
)>2
(3x−2)
2
2
2
4.Układ równań y−2x=1 x
2
+y
2
=4+2x
12 cze 18:53
Mila:
a) 4a(a−3)−(a−2)
2
=4a
2
−12a−(a
2
−4a+4)= =4a
2
−12a−a
2
+4a−4=3a
2
−8a−4
x+1
b)
=n /*x x≠0
x
x+1=nx x−nx=−1 x(1−n)=−1 n≠1
1
x=
n−1
12 cze 23:16