pomocy!!
Alicja: prosze o pomoc!
NIE WYKONUJAC DZIELENIA OBLICZ RESZTE Z DZIELENIA WIELOMIANU
W(X)=x2−12x2+11x−8 przez dwumian x−1
12 cze 18:31
picia:
oblicz W(1)
12 cze 18:33
Alicja: pomocy

Alicja: prosze o pomoc! NIE WYKONUJAC DZIELENIA OBLICZ RESZTE Z DZIELENIA WIELOMIANU
W(X)=x
3−12x
2+11x−8 przez dwumian x−1
12 cze 18:34
picia: juz napisalem co masz zrobic
12 cze 18:34
cc: W(1) = 1do2 − 12 razy 1do2+11razy1−8
12 cze 18:35
cc: 1do3 sorki
12 cze 18:36
Alicja: W(x)=(1)3−12*(1)2+11*1−8=1−12+11−8=−8 roznica −8
12 cze 18:36
picia:
reszta −8
12 cze 18:37
Alicja: reszta tak nie wiem czemu napisalam roznica dzieki.
12 cze 18:37
picia:
12 cze 18:38