napisz równanie
adam: napisz równanie okręgu o środku w punkcie s=(−2,5) i stycznej do osi ox
12 cze 18:28
Mila: (x+2)2+(y−5)2=52
12 cze 18:35
adam: a czemu =5 do kwadratu
12 cze 18:39
Basiek:

r=5
więc (x+2)
2+(y−5)
2=25
12 cze 18:40
Mila: r=5 (okrąg ma być styczny do OX), a równanie okręgu:
(x−a)2+(y−b)2=r2
12 cze 18:42
Mila: Basiek, to miło widzieć Cię znowu na forum. Brakuje Was. Pewnie intensywnie planujecie
przyszłość.
12 cze 18:44
adam: aha duże dzionki :} macie u mnie piwko
12 cze 18:47
Basiek: Witaj,
Mila, jeśli mam być szczera, to po prostu oddałam laptopa do naprawy i jakoś nie
chcą mi go zwrócić. Komputer widzę tylko, jak już uda mi się komuś podebrać. Jak już dostanę
mój z powrotem (mam nadzieję, że już jutro), to z wielką chęcią Was wszystkich pomęczę, bo
faktycznie widać pomaturalne pustki.
12 cze 18:50
Mila: To czekam. Na innych też.

Jakie studia wybierzesz?
12 cze 20:18