Pezedstaw funkcje na rozne sposoby PILNE :(
paulina.d: Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu:
Przedstaw funkcje na wszystkie sposoby podaną wzorem:
f(x)= −x+5 dla x należącego do {−3,−2,−1,0,1}
12 cze 16:31
paulina.d: Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu:
Przedstaw funkcje na wszystkie sposoby podaną wzorem:
f(x)= −x+5 dla x należącego do {−3,−2,−1,0,1}
12 cze 16:36
Mila: 1)
Zbiór par:{(−3,8),(−2,7),(−1,6),(0,5),(1,4)}
2) wykres − zaznacz w układzie współrzędnych 5 punktów o podanych współrzędnch ( nie łącz!).
3) tabelka: x −3 −2 −1 0 1
y 8 7 6 5 4
4) graf: narysuj
12 cze 16:39
Asia:

graf
12 cze 16:43
paulina.d: a ten graf?
12 cze 17:02
Mila: Paulino, nie rysowaliście na lekcji grafów? Nie masz przykładu w podręczniku?
12 cze 17:04
paulina.d:

czy tak
12 cze 17:29
Mila: Tak!
−3→8
−2→7 i td.
12 cze 20:20
Mila: Jeszcze opis słowny może być ;
Każdej liczbie ze zbioru A={−3,−2,−1,0,1} przyporządkowujemy liczbę przeciwną zwiększona o 5.
12 cze 20:23