matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany pomocy!
Alicja:
WIELOMIANY POMOCY! W wyniku dzielenia wielomian W(x)=3x
3
+ax
2
−x=b prez wielomian P(x)=3x
2
−1 otrzymano iloraz Q(x)=x+4 WYznacz a,b.
12 cze 15:38
ZKS:
W(x) = P(x) * Q(x) W(x) = (3x
2
− 1)(x + 4)
12 cze 15:40