oblicz
justyna:
a) 3x3−4x2+3x−2≤0
b) x2≤3x
c) 3x2≥3
d) 4x2≤−3x+1
e) −3x3+2x2−x≤0
11 cze 21:58
anita: c) 3x
2≥3 /:3
x
2≥1 /
√
x≥1 lub x≤−1
x∊(−
∞ ; −1> ∪ <1;
∞)
d) 4x
2≤−3x+1
4x
2+3x−1≤0
Δ=9+16 x1=−2
√Δ=5
| | 1 | |
narysuj wykres x∊<−2; |
| > |
| | 2 | |
11 cze 22:30
anita: b) x2≤3x
x2−3x≤0
x(x−3)≤0
x=0 lub x=3
x∊<0;3>
11 cze 22:33
ICSP: anita d jest źle.
11 cze 22:35
anita: | | 1 | | 1 | |
no racja ma byc x1=2 x2=− |
| wiec x∊<− |
| ;2> |
| | 2 | | 2 | |
11 cze 22:41
ICSP: nadal źle

przypomnę :
11 cze 22:44