matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz stężenie...
Potrzebująca:
Może to nie do końca zadanie matematyczne ale liczę że znajdzie się ktoś kto mi pomoże
Oblicz Steżenia jonów : wodorowych i wodorotlenowych w roztworze o pH=9. okresl odczyn roztworu
11 cze 21:22
Maslanek:
−log[H
+
]=pH pH+pOH=14 −log[OH
−
]=pOH.
11 cze 21:23