matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LICZBY ZESPOLONE
i:
π
A={z∊C: Im((1+2i)z−3i)<0, Argz>
}
3
ja zrobilam tak: Im(1+2i)(x+yi)−3i<0 Im(x+yi+2xi+2yi
2
−3i)<0 Im(x+yi+2xi−2y−3i)<0 2x+y<3
π
i z drugiego x>
3
jak to zaznaczyc
11 cze 20:28
Grześ:
jeśli dobrze policzone, to: 2x+y<3 y<−2x+3 narysuj funkcje y=−2x+3 przerywaną linie i zaznacz pole pod kreską
π
π
x>
zaznacz przerywaną kreskę na x=
i zaznacz pole nad kreską
3
3
Potem część wspólna obszarów
11 cze 20:38