matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pokaż,że
Gosia:
Pokaż, że jeśli cos α=m i m≠0 to (sin α*cos α)
2
= m
2
− m
4
28 kwi 18:00
Bogdan:
Podpowiedź: sin
2
α = 1 − cos
2
α
28 kwi 18:28
Gosia:
dzieki
28 kwi 18:38