Prosze o pomoc tylko ludzie o mocnych nerwach
FF: Prosze o pomoc w tym zadaniu Mam Takie zadanie punkty A=(2,3) i B=(4,−1)są dwoma kolejnymi
wierzchołkami kwadratu ABCD.Wyznacz współrzędne pozostałych wierzchołków tego kwadratu .
1)od czego zacząc
11 cze 17:12
Basia: przerabialiście wektory i iloczyn skalarny ?
11 cze 17:20
FF: wektory przerabialiśmy chodzi jak obliczyc te C i D pozostałe wierzchołki trzeba obliczyc tak
jak wektory?
11 cze 17:26
Mila: Zaznacz w układzie wsp. A i B
wektor [AB]=[2,−4]
wektor [AD] jest prostopadły do wektora [AB] i ma taką samą długość
[AD]=[4,2 ] lub =[−4,−2]
A=(2,3)
D=(2+4,3+2)=(6,5) przesunięcie punktu A o wektor AD=[4,2]
C=(6+2,5−4)=(8,1)
Oblicz podobnie współrzędne D' ( przesuń p.A o wektor [−4,−2]
11 cze 17:27
FF: spróbuje współrzedne D
chwila a C
11 cze 17:32
FF: CD=[xd+1,yd+2] chodzi o to
11 cze 17:35
shiki: niewiem czy chodzi o to ale sprawdzcie −4 z xd+1=−3
−2 z yd=4
11 cze 17:39