zad z gim
karol: | | 5 | |
o północy we wtorek zaczęło padać i taka pogoda utrzymywała się bez przerwy przez |
| |
| | 12 | |
doby. potem niebo rozchmurzyło sie i świeciło słońce. po pewnym czasie znów pojawił sie deszcz
| | 9 | |
i tak było przez |
| doby aż do północy. jaka pogoda była tego dnia w południe  |
| | 20 | |
11 cze 15:58
Basia:
doba ma 24 godziny czyli 512 doby to 512*24 = 10 godzin
czyli padało do 10:00
920 doby = 920*24 = 9*65 = 545 = 1045 h =
10 h 45*60 min = 10h 48 min
czyli zaczęło znowu padać o 13:12
11 cze 16:05