matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz:
Syla :
prosze o obliczenie
4
x
=o,125*2
x
11 cze 11:46
Artur_z_miasta_Neptuna:
1
1
0.125 *2
x
=
*2
x
= (
)
3
*2
x
= 2
−3
*2
x
= 2
x−3
8
2
4
x
= (2
2
)
x
= 2
2x
więc masz: 2
2x
= 2
x−3
⇔ 2x = x−3 rozwiąż
11 cze 11:49