prosze jak najszybciej ;)
Funadir: Oblicz pole czworokąta o podanych wierzchołkach: A(1,7), B(13,23), C(15,131), D(1,90).
10 cze 21:29
Basia:
przerabialiście wektory ?
10 cze 21:36
Funadir: Chyba tak
10 cze 21:37
Basia:
no to zrób tak:
dorysuj przekątną AC
P = P
△ABC+P
△ADC =
| 1 | | 1 | |
| |d(AB→;AC→)| + |
| |d(AD→;AC→)| |
| 2 | | 2 | |
zacznij od obliczenia współrzędnych tych wektorów
AB
→ = [x
b−x
a; y
b−y
a]
AC
→ = [x
c−x
a; y
c−y
a]
AD
→ = [x
d−x
a; y
d−y
a]
10 cze 21:41
Funadir: A możesz to mi obliczyć bo własnie cały czas sie myle i mi inny wynik wychodzi

a odpowiedzi
są
takie

blicz pole czworokąta o podanych wierzchołkach: A(1,7), B(13,23), C(15,131), D(1,90).
10 cze 22:00
Funadir: Odpowiedzi
A 877 Wybierz B 1185 Wybierz C 1688 Wybierz D 1514 Wybierz E 887 Wybierz F 1213
Wybierz
Komentarze
10 cze 22:01
Basia:
to Ty masz rozwiązać zadanie; licz i pisz co policzyłeś; sprawdzę
tak jak napisałam, najpierw współrzędne wektorów
10 cze 22:02
Eta:
odp:F)
10 cze 22:10
Funadir: Napewno

?
10 cze 22:16
Eta:
To licz samodzielnie!
10 cze 22:17
Mateusz:
Zeby się o tym przekonać
10 cze 22:18
Eta:
10 cze 22:19
Funadir: Zaufam wam

wielkie dzienki =)
10 cze 22:21
11 cze 00:02
Mila: PΔADC=0,5*83*14=581
PΔABC=0,5det|2 108|
|−12 −16|
=632
Wynik F
11 cze 00:37