plis
Funadir: Hej

kochani pomóscie


! Do okrągłej beczki wypełnionej wodą o średnicy 36cm włożono
główkę kapusty o masie 1.2kg, po czym poziom cieczy podniósł się o 0.1cm. Oblicz masę 1
kapusty w gramach.
10 cze 20:53
sushi_ gg6397228:
to juz było −−> poszukaj
10 cze 20:54
Maslanek: 1) włożono
główkę kapusty o masie 1.2kg
2) Oblicz masę 1
kapusty w gramach.
To to samo czy nie?
10 cze 21:01
10 cze 21:10
Jhonny Napalony: A 11.79 Wybierz B 10.79 Wybierz C 12.79 Wybierz D 15.79 Wybierz E 6.79 Wybierz F 14.79
Wybierz
Odpowiedzi są takie
10 cze 21:14
picia: A
10 cze 21:17
Funadir: Dzienki wielkie naprawde =)
10 cze 21:20
Funadir: Jak może jeszcze bedziesz miała ochotę to jeszcze na deser to :
Aby przejechać przez najdłuższy tunel świata, superszybki pociąg Power − N o długości 58
metrów, musi zwolnić do 179 . Od momentu wjazdu lokomotywy do tunelu, do chwili wyjazdu
ostatniego wagonu upływa 6 min. Jaką długość w metrach ma tunel?
10 cze 21:21
Maslanek: Bez jednostek to można się popieścić...
Główka kapusty nie może być lżejsza od całej kapusty

.
Jak sama nazwa wskazuje "GŁÓWKA", czyli część kapusty (w tym wypadku górna). Więc masa powinna
być większa
10 cze 21:48
Lila_V: Jeżeli beczka ma kształt walca to:
Vkapusty=π*(18
2*0,1) [cm
3]≈3,14*324*0,1=101,736
| | 1200 | | 1200 | |
γ= |
| = |
| ≈11,79 |
| | Vkapusty | | 101,736 | |
10 cze 22:43
picia:
juz podalem link gdzie jest pokazane jak to rozwiazac i podalem wynik.
10 cze 22:45